Shetlanninlammaskoirien Tokon rotumestaruus 2017

Tottelevaisuuskoe 16.7.2017 (ALO, AVO, VOI, EVL)

EVL
TOKOMESTARI 2017
High-Glade’s Heartbreak Voice 277p. Ohj. Hanna Ala-Nissilä
2. sija
Amarantes Ambra Real 250,5p.
Ohj. Heidi Mattila

AVO
AVOIMEN LUOKAN MESTARI 2017
Sleepless Heavy Fire 292,5p. Ohj. Heidi Mattila
2. sija
Camicats Della 211p. Ohj. Lena Karlsson
3.sija
Silimen Pumpulisydän 203p. Ohj. Pirjo Kilpi

ALO
ALOKASLUOKAN MESTARI
Käpäläkoplan Flora 187p. Ohj. Hanna Ala-Nissilä
2.sija
Sweet Me Funny Guy 181,5p. Ohj. Anniina Heino
3.sija
Obrie of The Scheepdog Jumpers 171,5p. Ohj. Lena Karlsson

Kokeen tyyppi
yleinen
Järjestäjä
Kankaanpään Seudun Kennelyhdistys
Paikkakunta/paikka
Kankaanpää, ulkokoe
Tuomarit
Ilkka Sten
Vastaava koetoimitsija
Krisse Laaksonen

 

Tokon rotumestaruuskisan säännöt

Tokon rotumestaruuskilpailuun saa ottaa osaa koirakko, jonka omistaja on vakituisesti Suomessa asuva ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen. Kisassa jaetaan Tokomestari-titteli sekä muut luokkakohtaiset mestari-tittelit.

Tokomestaruuden voittaa eniten pisteitä (kuitenkin vähintään III-tulokseen oikeuttavat pisteet) saavuttanut koirakko erikoisvoittajaluokassa. Jos erikoisvoittajaluokassa ei synny yhtään hyväksyttyä tulosta tai luokassa ei ole osallistujia, siirtyy tittelin ratkaisu tasoluokissa alemmaksi. Jos esimerkiksi voittajaluokasta löytyy hyväksytty tulos, on luokan voittaja Tokomestari.

Lisäksi jaetaan luokkakohtaiset tittelit (vähintään III-tulokseen oikeuttavilla pisteillä). Voittajaluokan voittaja on Voittajaluokan mestari, avoimen luokan Avoimen luokan mestari ja alokasluokan Alokasluokan mestari.

Jos koirakot saavuttavat tasapisteet, voittaja on se koirakko, jolla on paremmat pisteet seuraamisesta. Jos seuraamisen pistemäärät ovat sama, verrataan luoksetulon pisteitä. Mikäli koirilla myös liikekohtaiset pisteet ovat samat, verrataan yleisvaikutelman pisteitä. Jos yleisvaikutelman pisteet samat tai niitä ei ole (EVL), voittaja arvotaan.

Kilpailussa palkitaan jokaisessa luokassa kolme (3) parasta sijoittunutta shetlanninlammaskoiraa, mukaan lukien luokkien mestarit.