AGILITYMESTARUUSKILPAILUN SÄÄNNÖT

 

SHETLANNINLAMMASKOIRAT RY:N AGILITYMESTARUUSKILPAILUN SÄÄNNÖT

Sääntömuutos on hyväksytty 26.1.2019 hallituksen kokouksessa.

Shetlanninlammaskoirat ry:n agilitymestaruuskilpailu käydään virallisten agilitykilpailuiden yhteydessä. Agilitymestaruuskilpailut kisataan 3-luokassa. Kisa on tarkoitettu kaikille kokoluokille pikkumini, mini, medi, pikkumaksi ja maksi. 

Osallistumisoikeus

Kilpailuun osallistuvan koiran tulee olla rekisteröity shetlanninlammaskoira ja omistajan on oltava Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen. Koiran ohjaajana voi toimia joku muu henkilö kuin koiran omistaja. Koira kisaa 3-luokassa.
 
Kilpailun kulku

Kilpailu käydään kilpailunjärjestäjän valitsemalla 3-luokan radalla. Tämä suoritus tapahtuu epävirallisena, eikä sitä kirjata virallisen kilpailun tuloksiin. Kaikki 3-luokassa kilpailevat koirakot saavat osallistua loppukilpailuun. Tämän jälkeen käydään normaali 3-luokan kilpailu, jonka aikana tässä luokassa kilpailevat, mestaruuskilpailuihin osallistuvat shetlanninlammaskoirat suorittavat virallisen kisaradan yhteydessä myös shetlanninlammaskoirien rotumestaruuskilpailusuorituksen. Loppukilpailun perusteella palkitaan jokaisesta kokoluokasta viisi parhaan tuloksen saavuttanutta kilpailijaa, riippumatta koiran tasoluokasta. Jokaisessa kokoluokassa voittanut koirakko on Shetlanninlammaskoirat ry:n agilitymestari.

Kilpailusääntöjen muutoksien taustat

1- ja 2-luokat järjestetään nykyään eri päivinä kuin 3-luokan kisat. Kilpailuratoina toimii aina 3-luokan radat. Rotumestaruuskisojen järjestämisen ja järjestäjien kannalta sääntömuutos oli tehtävä. Muutoksella pyritään saamaan useampien kilpailujärjestäjien mielenkiinto järjestää rotumestaruuskisat.