Agilityn Rotumestaruus 2016

Agility_rotumestaruus2016.jpg

Shetlanninlammaskoirien Agilitymestaruuskilpailut 2016 

Kokkolassa 16.7.2016

Kilpailu järjestetetään lauantaina C-kolmosradan yhteydessä, ykkös- ja kakkosluokka karsii B-radalta mukaan kisaan.

 

 

Shetlanninlammaskoirat ry:n agilitymestaruuskilpailun säännöt

 Yleistä

Säännöt on hyväksytty 14.2.2016.

Shetlanninlammaskoirat ry:n agilitymestaruuskilpailu käydään virallisten agilitykilpailuiden yhteydessä. Agilitymestaruuskilpailun järjestämisen edellytyksenä on, että alkukarsinta ja loppukilpailu järjestetään samana päivänä kaikille tasoluokille 1, 2 ja 3 sekä kaikille kokoluokille mini, medi ja maksi.

 

Osallistumisoikeus

Kilpailuun osallistuvan koiran tulee olla rekisteröity shetlanninlammaskoira ja omistajan on oltava Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen. Koiran ohjaajana voi toimia joku muu henkilö kuin koiran omistaja.

 

Kilpailun kulku

1- ja 2-luokkien alkukarsinta

Kilpailun järjestäjä valitsee yhden virallisen agilityradan 1- ja 2-luokkien alkukarsintaradaksi. Tältä radalta jokaisesta kokoluokasta pääsee loppukilpailuun 1- ja 2-luokasta kummastakin kolme parasta koirakkoa, jotka saavat tuloksen. Hylätyllä tuloksella ei voi päästä loppukilpailuun.

Loppukilpailu

Loppukilpailu käydään kilpailunjärjestäjän valitsemalla 3-luokan radalla. Jokaisessa kokoluokassa joko ennen virallisen kilpailun alkua tai sen jälkeen radan suorittavat ne 1- ja 2-luokkien koirakot,jotka selviytyivät alkukarsinnasta loppukilpailuun. Tämä suoritus tapahtuu epävirallisena, eikä sitä kirjata virallisen kilpailun tuloksiin. Kaikki 3-luokassa kilpailevat koirakot saavat osallistua loppukilpailuun. Tämän jälkeen käydään normaali 3-luokan kilpailu, jonka aikana tässä luokassa kilpailevat, mestaruuskilpailuihin osallistuvat shetlanninlammaskoirat suorittavat virallisen kisaradan yhteydessä myös shetlanninlammaskoirien rotumestaruuskilpailusuorituksen. Loppukilpailun perusteella palkitaan jokaisesta kokoluokasta viisi parhaan tuloksen saavuttanutta kilpailijaa, riippumatta koiran tasoluokasta. Jokaisessa kokoluokassa voittanut koirakko on Shetlanninlammaskoirat ry:n agilitymestari.